Nieuws

18 januari 2024

Tournée Minérale 2024

In februari is het tijd voor de achtste Tournée Minérale! De campagne van De Druglijn roept iedereen op om in februari 2024, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken.

Lees meer

19 oktober 2023

Uitnodiging tot deelname aan Vlaams scholenonderzoek naar Belgisch drugbeleid

Graag nodigen we de Limburgse secundaire scholen uit om deel te nemen aan een onderzoek over de perceptie van leerlingen in de 2de en 3de graad secundair onderwijs met betrekking tot het Belgische drugbeleid. Dit onderzoek wordt dit jaar uitgerold over heel Vlaanderen onder leiding van Prof. Dr. Guido Van Hal (epidemiologie UAntwerpen) en is een vervolg op het succesvolle onderzoek uitgevoerd in de Provincie Antwerpen.

Lees meer

13 september 2023

Open geestdagen

Nieuwe jaarcampagne van Te Gek!? zet de deuren van de geestelijke gezondheidszorg open.  In het weekend van 7 en 8 oktober zet de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen en Brussel voor iedereen de deuren wijd open tijdens de eerste Open Geestdagen.   

Lees meer

11 juli 2023

Extra steun voor Genkse Chillambas

Dankzij Rotaryclub Genk-Noord kreeg Integra 5.000 euro ter beschikking om het project ‘Chillambas Make the Difference’ te implementeren in het Overkophuis van Genk. Dat deden ze om het levenswerk van Dr. Rita Verrando levendig te houden. In mei zijn de Chillambas van Overkop Genk samen met Integra vertrokken op vormingsweekend over verslaving.    

Lees meer

21 juni 2023

Feest veilig de zomer door

Organiseer jij deze zomer een feest, fuif of evenement? Als organisator is het van groot belang om ervoor te zorgen dat jouw feest niet alleen een knalfeest wordt, maar ook een veilige en verantwoorde ervaring voor alle bezoekers. Gelukkig zijn er preventiemethodieken die je kunnen helpen om een veilige sfeer te creëren en de risico's te minimaliseren.  

Lees meer

14 juni 2023

Fusie DAGG, Validag en zorGGroep Zin

Sinds 1 januari 2023 zijn zorGGroep Zin, het centrum voor geestelijke gezondheidszorg DAGG en het centrum voor psychosociale revalidatie Validag gefusioneerd tot Integra.

Lees meer