Koninklijk bezoek

Vandaag is een buitengewone dag voor ons team in Maaseik! We voelen ons zeer vereerd met het bezoek van Koning Filip en Koningin Mathilde aan onze dienst.

Datum: 14 mei 2024

We zijn verheugd om hunne Majesteiten de Koning en de Koningin te verwelkomen op ons regionaal kantoor te Maaseik. Het bezoek biedt een uitgelezen kans om onze organisatie met trots voor te stellen. 

Sinds de jaren ‘50 staat Integra Limburg in het teken van naastenliefde, met een bijzondere focus op de meest kwetsbaren in onze samenleving. Meer dan 70 jaar later blijft deze missie van onschatbare waarde. We streven ernaar risicovol gedrag te voorkomen door in te zetten op preventie en vroegdetectie, en bieden warme geestelijke gezondheidszorg op maat via individuele, groeps- en online hulptrajecten. Ons unieke zorgcontinuüm, variërend van preventie tot schadebeperking, maakt ons een toonaangevende speler in Limburg. 

Integra biedt zorg op maat voor een breed scala aan geestelijke gezondheidsproblemen, waaronder angststoornissen, eetproblematiek, suïcidale gedachten, rouwverwerking en depressie, en dit voor alle leeftijdsgroepen. Voor cliënten met verslavingsproblemen en/of forensische problematiek bieden we gespecialiseerde zorg op provinciaal niveau. Binnen onze revalidatieprogramma's leggen we de nadruk op herstel. We hebben eveneens een aangepast aanbod voor mensen met een mentale beperking of minder cognitieve mogelijkheden. 

Bij Integra geloven we in de veerkracht van onze cliënten en streven we naar hoopvolle perspectieven op verandering. Onze zorg is gebaseerd op partnerschap en open dialoog, met de cliënt en hun omgeving. Door nauwe samenwerking met andere zorgpartners, welzijns- en justitie-instellingen, streven we naar gedeelde zorg en solidariteit over sectoren heen. 

Als voorloper in zorgvernieuwing passen we ons voortdurend aan aan de evoluerende noden en ontwikkelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg en welzijn. Onze meer dan 200 toegewijde medewerkers, elk met hun eigen talent en passie voor onze doelgroep, maken deze missie mogelijk. Jaarlijks begeleiden we zo meer dan 7000 Limburgers rond geestelijke gezondheidsproblemen. 

Tijdens het vorstelijk bezoek richt Integra de schijnwerpers op de KOPP/KOAP problematiek: Kinderen van Ouders met Psychische Problemen en Kinderen van Ouders met een Afhankelijkheidsprobleem.

Het Vorstenpaar zal eerst de secundaire school MOSA-RT bezoeken en vervolgens volgt een bezoek aan ons kantoor in Maaseik.