Jongerentraject

Voor wie ?

Voor jongeren met een leeftijd van 12 tot 26 jaar, met risicogedrag op verslaving (alcohol, drugs, gamen, gokken …) en de betrokken ouders.

Doelstelling

Beïnvloeden van risicovol gedrag met het oog op de verdere ontwikkeling van de jongere (en het gezin).

Werkwijze

Kortdurend traject, ongeveer 4 gesprekken. Twee hulpverleners met mogelijkheid tot aparte gesprekken met de jongere / ouders en gesprekken met het hele gezin. Hierbij hebben we ook aandacht voor de gezinsdynamiek en onderlinge communicatie.

Meer lezen

Waar kan je terecht?

Integra 011 27 42 98

Groepsaanbod

Bekijk ons volledig groepsaanbod

Alcohol

Therapiegroep - Alcohol - Partners

Therapiegroep voor partners van drinkers. Tweemaandelijkse bijeenkomsten, begeleid door therapeuten. We bespreken wat er leeft in de groep betreft het (samen)leven met een drinker.

Lees meer

Alcohol

Meten met maten

Therapeutische cursus voor drinkers, waarbij eigen drinkgedrag onder de loep genomen en besproken wordt om tot een haalbare en houdbare maat te komen.  

Lees meer

stress en trauma

Groepstraining in mindfulness en (zelf)compassie

Een Evidence Based methode die we inzetten bij psychische problemen die vaak een traumatische kern hebben. Het gaat over een therapeutische interventie die meer gebruik maakt van de niet talige invalshoek, namelijk het neurobiologische.Het is een praktische benadering. Spreken leidt vaak tot eindeloos en steriel herhalen van steeds dezelfde verhalen

Lees meer